söndag 24 november 2013

Ytterligare förseningar, Gawron montering & bygg fogade klinkern med fel färg

Förra veckan skulle badrummet ha blivit klart men Ikeas hantverkare Gawron montering & bygg ville återigen annorlunda. Fogen till golvet skulle vara ljusgrå men blev mörkgrå. Dessutom var flera av fogarna inte fyllda utan hade stora hål ända ner till tätskiktet. Det såg inte klokt ut så de fick ställa in elektrikern och rörmokaren och i stället lägga en dag på att fräsa bort all fog och sätta ny. Det blev en jäkla skillnad, mycket snyggare med rätt färg.

På bilden nedan syns 110 Ljusgrå som jag hade valt ut och 114 Mörkgrå som Gawron satte. Jag hade gett dem fogfärgen i ett mejl, i ett sms, muntligen och på en post-it-lapp men det räckte tydligen inte. Enligt dem så hade butiken lämnat ut fel färg till dem men de måste ju kolla att de har fått rätt grejer med sig. Min mardröm om ett blått badrum var tydligen inte så långt borta, tänk om de hade fått med sig ett helt annat kakel och smackat upp det!?!

Idag ska jag ringa Gawron och se när de planerar att skicka hit målaren, elektrikern och rörmokaren. Fem veckor utan badrum idag, det skulle vara väldigt skönt om de blev klara den här veckan.Före. Med svartgrå fog såg hela golvet smutsigt ut.

I flera av fogarna saknades dessutom fogmassa. Gawron
hade slarvat och inte bara fogat med fel färg utan dessutom
missat flera av fogarna så att det var hål ända ner till tätskiktet.Efter. En jäkla skillnad, mycket snyggare helhetsintryck!