lördag 6 juli 2013

Sovrummet nästa, grundarbetet påbörjat

Jag har haft en liten renoveringspaus eftersom jag först har varit på ridläger och sedan prioriterat att packa upp alla grejer i köket. Samt att få lite ordning på vardagsrummet... Packade upp trettio flyttlådor förra helgen, de sista åkte sedan ut i hallen så nu är mitt vardagsrum beboeligt. Kan inte ens beskriva hur skönt det är att ha matbordet i köket. Och att ha allt uppackat där! Jag öste nog mest in grejerna i skåpen så organiseringen får komma i ett senare skede.  


Fläckiga, smutsiga tapeter och sprucken linoleummatta.

Idag satte jag igång med sovrummet. Det är riktigt sunkigt, lite som en väl bevarad del av DDR i mitt eget hem. Tanken är att åtminstone väggarna ska vara klara till nästa helg då släkten kommer på besök. Eftersom bilen är på verkstaden kan jag inte åka och köpa golv, det får vänta helt enkelt. Men det  kommer att krävas en del jobb med väggarna ändå så jag håller mig sysselsatt. 


Väggarna är förvisso skitäckliga men har bara två lager tapeter så jag kommer att måla ovanpå tapeten. Dock gillar jag inte när tapetskarvarna syns så jag har bestämt mig för att hyvla ner och spackla dem. Nu har jag packat ihop för kvällen men första omgången spackling är klar. I morgon blir det en omgång spackling till, sedan slipning och förhoppningsvis målning.


Sunkigt värre...

Med rätt vinkel på rakbladet går det lätt
När jag hyvlar tapetskarvarna använder jag ett rakblad som är till för en fönsterskrapa, en sådan man skrapar färg från fönsterglaset med. Jag har en skarvhyvel för tapeter men tycker inte att den är lika bra så jag har gått över till den här metoden i stället. Tycker det funkar mycket bättre!


Tapeten satt över golvsocklarna så jag plockade bort dem och rev bort tapeten, sedan spacklade jag där också. Socklarna ska jag slipa och måla, sedan sätter jag dem på plats efter att golvet är lagt.
Så här ser det ut efter första spacklingen,
lite svajigt eftersom jag spacklade lite hål också.