söndag 15 februari 2015

Allmän pyssel med lister och annat

Idag har jag arbetat som en liten iller här hemma. Tagit ner julbelysningen på uteplatsen, städat, bakat vetebröd, satt lister på hallgarderoben, fäst tröskeln mot köket, satt silikon i fogarna vid badrumströskeln, lödat fast ny LED-list i köket, satt upp ny krok i badrummet, putsat fönsterna, planterat om blommor och möblerat om i sovrummet.

Den gamla LED-tejpen i köket köpte jag på Ebay, gjorde en chansning för att se om den var lika bra som den dyra jag köpte hos Moletric. Det var den inte. Ibland bedrar snålheten visheten. ;-) Men nu ska den bytas.


Tro det eller ej men här är LED-tejpen tänd... Helt värdelös.Den nya LED-tejpen från Moletric som jag satte upp idag.

Jag försökte egentligen löda fast den nya förra helgen men det var helt omöjligt att försöka löda när den var uppsatt. Tyngdlagen var emot mig. Idag petade jag ner den och lödade på köksbänken i stället. Det gick vägen! Sedan satte jag en kopplingsbox för att få upp den.

Listen på hallgarderoben kom också på plats. Det blev riktigt bra och nu behöver jag inte oroa mig för att skada tapeten. Det jag satte var en hörnlist i plast, samma som jag har som skydd för LED-belysningen i köket.

Före. Sårbar tapetkant.
Efter. Listen på plats.

I sovrummet stökade jag om rätt rejält. Av någon anledning har jag nämligen inte trivts där. Den stora kistan åkte ut, jag flyttade teakbyrån till andra sidan sängen och ställde min tvättkorg och brickbordet bredvid sängen. Det blev skitbra!.
Ny möblering i sovrummet. Dock stökigt med verktygslådan. ;-)

Brickbordet prytt med murgröna
och pärlhyacinter i glasvaser.Spraymålade stativet till mitt brickbord i kopparfärg. Fint!Så här blev det. Bordet kostar 99
kronor på Rusta och blev superfint
med kopparfärg!
Skåpet i badrummet hade skador efter krokar som ramlade ner.

Satte upp ny krok idag, det blev fint. Letar fortfarande efter
en lite hylla att ha här men nu får kroken sitta tills vidare.